Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alapjog-e az internet?

A sokak által méltán gyűlölt hétfő reggel... De nálunk ez csak annyit jelent, hogy új hét, új téma. Mától alapjogokkal, alkotmányjoggal fogunk foglalkozni. Ám, hogy megmutassuk, ez a száraznak hangzó dolog érdekes is lehet, első írásunkban rögtön egy, a mindennapokhoz közelálló témával, az internettel foglalkozunk. Na, jár neked vagy sem?

alapjog internet Alkotmánytanács Costa Rica Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya Legfelsőbb Bíróság Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata ENSZ emberi jogok Észtország Finnország Franciaország

0 Tovább

Miért évülhet el a gyermekek elleni szexuális erőszak?

A büntetőjogi hét zárásaként utolsó ilyen témájú írásunk következik, mellyel be is vezetjük következő heti témánkat, az alkotmányjogot. Most a gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszakkal, illetve annak elévülésével foglalkozunk. Ki ne emlékezne a hírekből arra, hogy Sipos Pál középiskolai magyartanár évtizedekkel ezelőtt szexuális játékokba vonta be tanítványait, de az elévülési szabályok miatt ma már nem büntethető? Az ügy komoly visszhangot keltett a sajtóban és a közvéleményben, és hivatkozási alapként szolgált az új Büntető Törvénykönyv (a továbbiakban Btk.) módosításához.

bántalmazás Btk. elévülés gyermekjog New York-i Gyermekjogi Egyezmény szexuális bűncselekmény

0 Tovább

A pszichopátia egy védőügyvéd szemével

Ha figyelemmel kísértétek büntetőjogi hetünket, már képben vagytok a halálbüntetés jogi oldalát illetően, olvashattatok a szexuális partnerség áldozatairól, a profilalkotásról, és a börtönéletről. De vajon tudjátok-e, milyen kihívásokat jelent egy pszichopata bűnelkövető ügyvédi képviselete? Kérdezzük ezt annak tükrében is, hogy a mentális zavarok statisztikai kézikönyve már külön definiálja a pszichopátiát. Érdemes a kóros elmeállapotra építeni a védekezést?

pszichopátia pszichopata bűncselekmény védő büntetőeljárás

0 Tovább

Mi különböztet meg a bűnözőktől? - A profilalkotás kontúrjai

Ha olvastátok több írásunkat is a héten, tudjátok már, milyen az élet a rács túloldalán, miért nem lesz halálbüntetés Magyarországon és láthattátok, hogyan válhat valaki szexuális partnerség áldozatává. Ma megmutatjuk nektek, mi különböztet meg bennünket a bűnözőktől, mi is az a profilalkotás, és hogyan történik. Izgalmas! :-)

0 Tovább

élet a rács túloldalán

A büntetőjogi hét keretében írtunk már nektek halálbüntetésről és egy szexuális partnerség áldozatairól. Ma megmutatjuk nektek, milyen az élet a rács túloldalán, azaz hogyan is néz ki a börtönélet, mit élnek át az elítéltek. NE ítélj úgy, hogy nem tudod, mi zajlik bent. Adj nekik esélyt az újrakezdésre!

börtön elítélt fogvatartott esély az újrakezdésre család

0 Tovább

Feljegyzések egy emberölési tárgyalás margójára

Feljegyzések egy (alapvetően) emberölési tárgyalás margójára

Ma van a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja!
Ehhez kapcsolódó írást hoztunk nektek ma a büntetőjogi hét keretében. Bízunk benne, hogy titeket is elgondolkodtat majd. Most pedig - félretéve a sztereotípiákat - merüljetek el az esetben!

nők elleni erőszak erőszak megállapodás sztereotípia köztiszteletben álló

0 Tovább

Miért nincs (és nem is lesz) halálbüntetés?

Előző heti írásainkban - egy kivételével - egészségügyhöz kapcsolódó írásokat osztottunk meg veletek. Ezen a héten büntetőjoggal foglalkozunk, s rögtön egy olyan témával indítunk, amiről mindenkinek van véleménye, ez pedig nem más, mint a halálbüntetés intézménye. Szerzőnk közérthető módon bemutatja, miért nincs és nem is lehet Magyarországon. Neked mi a véleményed?

halálbüntetés Alkotmánybíróság élet és emberi méltóság kínzás

0 Tovább

Bíró úr, ez itt az igazság? Nem kérem, ez itt az ítélet.

Budapesti Ügyvédi Kamara Justitia law and literature mediáció

0 Tovább

Közvetve sem kínzunk állatot!

A héten az egészségügy témájával foglalkoztunk. De mi a helyzet az állatok egészségével? Velük ki foglalkozik? Most az Európai Bíróság!
Az Európai Bíróság döntése alapján az EU állatvédelmi előírásai az EU-n kívülre szállított állatokra is vonatkoznak. A német hatóságok tiltották meg, hogy élő marhát szállítson egy cég Kazahsztánba: 7000 kilométert utaztak volna az állatok, megfelelő számú és idejű pihenő nélkül. A Bíróság helyben hagyta a német határozatot.

0 Tovább

Az állam mondja meg neked, hogy hol szülj?

Dönthet-e az állam az anya helyett a szülés helyszínéről? Mit jelent a magzatvédelem? Megszegheti-e a közlekedési szabályokat a taxisofőr, ha szülő nőt szállít? Szülés esetén "ki lehet-e ugrasztani" az orvost bármikor az ágyból? Csak szakorvos jelenlétében történhet a szülés? Továbbra is az egészségügy témáján belül maradva ezekre, és hasonló jellegű kérdésekre kerestük a választ Tóth Judittal, a Szegedi Tudományegyetem Alkotmányjogi Tanszékének vezetőjével, aki teljesen új megvilágításba helyezte a témát. Mi szeretjük meghallgatni a nem mindennapi álláspontokat. Van véleményed erről a kérdésről? Itt a helyed!

0 Tovább

Megölhet-e az orvos?

Szülők, egy féltestvér és egy testvér közösen indított pert tavaly egy autóbaleset miatt hét éve lebénult rokonuk életének fenntartása érdekében. Ma az ő ügyüket hoztunk nektek a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságáról érdekességként, hiszen ha az egészségügy és a jog kapcsolatáról beszélünk, legtöbbeknek eszébe jut az eutanázia is.

0 Tovább

Kár a fogyatékos gyermek(ért)? - II. rész: Jobb lett volna, ha meg sem születik?

Ahogyan azt előző írásunkban bemutattuk, mára alapvető emberi jog lett, hogy a szülők meghatározhatják a születendő gyermekeik számát. Erre rengeteg lehetőségük van: a fogamzásgátlástól kezdve a művi meddővé tételig. Ott tartottunk, hogy fel lehet-e fogni a fogyatékos gyermek megszületését kárként, és ha igen, mégis kinek kár ez? A gyermeknek, mert így kell leélnie az életét, vagy a szülőknek, mert megfosztották őket annak a döntésnek a jogától, hogy fogyatékosként is vállalják a gyermeket? Ígéretünkhöz híven most folytatjuk a magyar helyzettel.

0 Tovább

Kár a fogyatékos gyermek(ért)? - I. rész: Érvényesíthet valaki igényt azért, mert megszületett? 

Mára alapvető emberi jog lett, hogy a szülők meghatározhatják a születendő gyermekeik számát. Erre rengeteg lehetőségük van: a fogamzásgátlástól kezdve a művi meddővé tételig. De mi történik a fogyatékos gyermek nem kívánt megszületése esetén? Lehet-e a megszületését kárként felfogni? És mégis kinek kár ez: a gyermeknek, mert így kell leélnie az életét, vagy a szülőknek, mert megfosztották őket annak a döntésnek a jogától, hogy fogyatékosként is vállalják a gyermeket? E heti cikksorozatunkban a jog világának egészségügyhöz kapcsolódó oldalát mutatjuk be nektek. Mehet?

0 Tovább

"Vezessük be a poligámiát!" különvélemények az USA-ból

Igen, így gondolja az Amerikai Legfelsőbb Bíróság elnöke. Biztosan emlékeztek rá, mennyire meglepetésszerűen ért mindenkit az Amerikai Legfelsőbb Bíróság döntése 2015. június 26-án, amikor kimondták, hogy az azonos nemű párok házasságát minden államban engedélyezni kell és minden államnak el kell ismerni a más államban köttetett házasságokat. Most a bírák megdöbbentő, helyenként roppant humoros különvéleményeiből szemezgettünk nektek.

Neked mi a véleményed?

poligámia melegházasság Amerikai Legfelsőbb Bíróság

0 Tovább

Micsoda?! Lehet, hogy meg se kapom a nyereményem? - Szerencsejáték kisokos 2.0

Szerencsejáték Kisokosunk első részében megtudhattad, mennyire fontos állami bevétel származik a szerencsejáték iparból, illetve szó volt online szerencsejátékról, ajándéksorsolásról, promóciós játékról és a távszerencsejátékról. Folytatjuk a sort.

0 Tovább

Micsoda?! A szerencsejátékkal az államot támogatom? - Szerencsejáték Kisokos 1.0

Támogatod bizony. Keményen. Ha pedig ez még nem elég, el is veszhetsz a szerencsejátékra vonatkozó szabályozás útvesztőjében. De hogy ez ne történjen meg, Szerencsejáték Kisokosunk első részében elmagyarázzuk neked, mi micsoda. Lépésről lépésre, hogy megértsd, és még ragadjon is rád valami. Kezdjük!

0 Tovább

Emberi jogi dokumentumfilmeK? WTF?!

Kedden startolt a 12. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amelynek keretében a nézők november 10. és 15. között öt helyszínen (Toldi, Művész, Cirko-Gejzír, Kino, OSA Archívum) mintegy ötvenöt dokumentumfilmet tekinthetnek meg.

0 Tovább

Átalakul a doktori képzés!

Nyolc félév, magasabb ösztöndíjak, kutatás és gyakorlat - így alakulhat át a doktori képzés teljes rendszere.Az elmúlt hónapokban több alkalommal is felröppent a hír, miszerint a kormány újragondolná a hazai doktori képzést. A nyilatkozatból tervezet lett, a tervezet kormányülésre ment, a döntésből törvényjavaslat készült - ezt nyújtotta be kedden az Országgyűlésnek a kabinet. A T/7405. számú törvényjavaslat számos más jogszabály - így például a köznevelési törvény - módosítását helyezi kilátásba, és a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011-es törvényen belül is több területet érint. Cikkünkben a doktori képzésre vonatkozó legfontosabb változások bemutatására vállalkozunk.

0 Tovább

Elnézést, szabad? Kommentelhetek?

Bármi, amit a kommentelőink írnak, felhasználható ellenünk?

Az internetes kommentek gyakran sértenek személyiségi jogokat, az Alkotmánybíróság ezzel foglalkozó határozata viszont túlzó mértékű terhet ró a portálokra, a döntés szűkíti a véleménynyilvánítás szabadságának határát. Javaslatot teszünk egy rugalmasabb és használhatóbb szabályozásra.

0 Tovább

A Germanwings tragédia tanulságai 

Egész Európát megrázta a Germanwings 9525-ös járatának 2015. március 24-én bekövetkezett tragédiája. Egyeztetések sorozatát indította el azzal kapcsolatban, hogyan lehetne biztonságosabbá tenni az európai légiközlekedést, hogy hasonló eset többé ne fordulhasson elő. Ennek eredményeként 2015. október 20-án az Európai Bizottság az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) ajánlásaira támaszkodva egy olyan cselekvési tervet tett közzé, amelynek célja hatékony szabályozás kialakítása a biztonságos repülés terén.

germanwings_1427825605-1024x576

0 Tovább

dr vagy dr?

Kis doktor vagy nagy doktor? - teszik fel sokan maguknak a kérdést, amikor a doktori fokozat megszerzését követően először aláírnak. Vagy talán később is. De hogyan helyes, hogyan helytelen? És van-e egyáltalán jelentősége? Utánanéztünk, hogyan segít eligazodni a kérdésben a jogszabály és a helyesírási szabályzat.

dr. Dr. DR. kisdoktor nagydoktor

0 Tovább

Légi utasok jogai - avagy hogyan nyerjünk pert a Lufthansa ellen?

Nyaranta aki csak teheti, repülővel indul neki az év pihenéssel töltött napjainak. Sajnos azonban előfordul, hogy az utas nem érkezik meg időben, vagy a feladott poggyász nem ér az utassal együtt a célállomásra. Ilyenkor érdemes belekezdeni a légitársasággal vívandó 'jogi háborúskodásba'. Nem is gondolná, milyen meglepően sok joga van a levegőben utazóknak és akár ezer euró feletti kártérítés is járhat a pórul járt utasnak, ha jogi útra tereli az ügyet. Alábbi interjúnkban egy ilyen perről számolunk be, továbbá hasznos tanácsokat adunk az utazásra készülőknek.

Forrás: giphy.com

0 Tovább

Szeresd a jogászt nap!

Mert a jogászoknak is jár a szeretet.

0 Tovább

Rasszista lenne a Nemzetközi Büntetőbíróság?

A Nemzetközi Büntetőbíróságnak hat kontinesen százhuszonhárom állam felett van joghatósága. Mégis azt látjuk, hogy a létrejötte óta indított kilenc eljárásának mindegyike afrikai országot érint. Felmerül a kérdés: miért éppen csak Afrika?

0 Tovább

Csere-bere, fogadom, többet vissza nem adom?!

Milyen EU jogi akadályokba ütközhet egy jogellenesen kivetett adó visszatérítése? Gyorstalpaló tékozló tagállamoknak, akik elköltötték válságadóból származó adóbevételüket.

Orbán és Juncker kézfogása

0 Tovább

Az Iszlám Állam és a muzulmán jog

A különböző hírcsatornákon folyamatosan értesülünk az Iszlám Állam cselekményeiről. Gondolhatunk a keresztények és a síták elleni rémtettekre, a lefejezésekre, a keresztre feszítésekre. Az Iszlám Állam (arabul:الدولة الإسلامية ad-Dawlah al-Islāmiyyah, amelyet neveznek még Iraki és Levantei Iszlám Államnak vagy Iraki és Szíriai Iszlám Államnak, magyar rövidítése az IÁ, az angol pedig ISIS, az Islamic State of Iraq and Syria megjelölésből) egy az iraki Al-Káidából és több szunnita felkelő csoportból létrejött szervezet, amely magát államként identifikálva Irak és Szíria egyes vidékeit fegyverrel tartja uralma alatt, de igényt tart a középkori kalifátusok területére, a volt Oszmán Birodalom egészére, így például Magyarországra, és más országokhoz tartozó részekre is.

0 Tovább

arsboni

blogavatar

Számít, mit olvasol. Számít, mit írsz. Minőségi jogi tartalom közérthető módon. Mindenkinek. www.arsboni.hu

Címkefelhő

Alkotmánybíróság (14),ügyvéd (7),Ptk. (7),Alaptörvény (7),AB (6),kártérítés (5),NAIH (5),alapjog (5),panasz (5),bíróság (5),Európai Unió Bírósága (5),honvédelmi kötelezettség (4),jogbiztonság (4),korrupció (4),mediáció (4),kormány (4),védjegy (4),terrorizmus (4),sorkatonai szolgálat (4),ENSZ (4),katona (4),szolgálat (4),Kövér László (4),migráció (4),sérelem (4),DR. (4),nagydoktor (4),Dr. (4),dr. (4),kisdoktor (4),szakmai blog (3),Ars Boni (3),jogallamisag (3),orvosi műhibaper (3),Polgári Törvénykönyv (3),Btk. (3),diszkriminatív (3),Franciaország (3),módosítás (3),EBH (3),MÁV (3),AJBH (3),Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (3),bűncselekmény (3),utazás (3),Emberi Jogok Európai Bírósága (3),jog (3),jogalkalmazas (3),sérelemdíj (3),terrortámadás (3),jogalkotás (3),alapvető jogok biztosa (3),roma (3),EJEB (3),börtön (3),védjegyjog (3),Vékás Lajos (2),nyílt levél (2),orvos (2),Trócsányi László (2),törvény (2),büntetőjog (2),Büntető Törvénykönyv (2),sport (2),közterület (2),law and economics (2),Európai Unió (2),igazolás (2),jogász (2),termék (2),EU (2),rendelet (2),petíciós jog (2),panaszos (2),TASZ (2),szabadság (2),vonat (2),védjegyoltalom (2),közérdekű adat (2),ombudsman (2),választás (2),Alapvető Jogok Biztosának Hivatala (2),önrendelkezési jog (2),szülő (2),házasság (2),Transparency International (2),fogyasztó (2),megkülönböztetés (2),Egyenlő Bánásmód Hatóság (2),diszkrimináció (2),párkapcsolat (2),enesazegeszsegugy (2),alkotmánybíró (2),internet (2),Párizs (2),alkotmányjog (2),emberi jogok (2),halálbüntetés (2),szerencsejáték (2),politika (2),elévülés (2),alkotmányjogi panasz (2),család (2),fogvatartott (2),orvosi műhiba (2),Kúria (2),büntetőeljárás (2),dal (1),Z. Gábor (1),állásfoglalás (1),producer (1),terror (1),MÁV-START Zrt. (1),szűrés (1),rekord kártérítés (1),burkini (1),francia (1),Kővári Tibor (1),közérdekű (1),Kiss László (1),exkluzív (1),különvélemény (1),reklám (1),választási eljárás (1),alaptörvény-ellenes (1),vicces (1),Down-szindróma (1),adatigénylés (1),választási törvény (1),Be. (1),interjú (1),titkosszolgálatok (1),őrült (1),társadalom (1),titkosszolgálat (1),EUMSz (1),csatlakozásmulasztás (1),járatkimaradás (1),jegyár visszatérítés (1),visszatérítés (1),Samsung (1),jótállás (1),veszélyes üzem (1),csokoládé (1),kóma (1),Péterfalvi Attila (1),személyes adat (1),késés (1),alaptalan (1),Himnusz (1),break (1),vs.hu (1),Mikulás (1),torrent (1),Down-kór (1),zene (1),szöveg (1),pizza (1),szósz (1),Michelin-csillag (1),egység (1),színház (1),Századvég (1),kúria (1),májrák (1),testi épség (1),halál (1),szexuális játék (1),szex (1),szadizmus (1),májgyulladás (1),sérülés (1),májkimélő diéta (1),Royall-jelvény (1),adósság (1),Harvard (1),DSM-V (1),kielégülés (1),hepatitis C (1),beleegyezés (1),mazochimus (1),A szürke ötven árnyalata (1),személyi jövedelemadó (1),tartós betegség (1),fogyatékosság (1),szja (1),májzsugorodás (1),szakorvos (1),háziorvos (1),Kft. (1),korlátolt felelősségű társaság (1),alapítvány (1),létesítő okirat (1),egyesület (1),március 15. (1), cirrózis (1),civil szervezet (1),orvosi műhiba per (1),Gordon-Reed (1),kutya (1),Nemzeti Választási Bizottság (1),prostituált (1),tiltólista (1),Dark Web (1),NAV (1),tiltott weboldal (1),prostitúció (1),szabadságvesztés (1),törvénymódosítás (1),munkaügyi bíróság (1),vesekő (1),sztrájktörvény (1),sztrájkjog (1),fidesz (1),sztrájk (1),korlátlan internet (1),IP Translator (1),Péterfalvy Attila (1),közérdekből nyilvános adat (1),postatörvény (1),MNB törvény (1),VERITAS (1),címer (1),rabszolgaság (1),visszaható hatály (1),cuki (1),European Union Intellectual Property Office (1),EUIPO (1),Európai Unió Szellemi Tulajdonjogi Hivatala (1),OHIM (1),Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (1),Office for the Harmonization in the Internal Market (1),MNB (1),Kraft Foods (1),AIDS (1),USA (1),konferencia (1),vízum (1),bejutas (1),uber (1),biztonságos (1),Afrika (1),Ruanda (1),vízumkérelem (1),kutató (1),követség (1),konzul (1),Kenya (1),elbírálás (1),közlekedési tevékenység (1),előzetes döntéshozatal (1),kormányrendelet (1),migráns (1),igazságügyi miniszter (1),Kanada (1),(1),Ternovszky v. Hungary (1),Microsoft (1),Office (1),felhasználó (1),C-434/15 (1),tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat (1),kedvezmény (1),frissítés (1),operációs rendszer (1),ország (1),kérelmező (1),idegen (1),Emberi Jogi Tanács (1),vélt (1),valós (1),indokolás (1),14 éven aluli (1),MÁK (1),Magyar Államkincstár (1),leltár (1),ügyvezető (1),jelentés (1),Kft (1),Ket (1),KINCSINFO (1),jogszabály (1),jelvény (1),cigány (1),Magyarország kormánya (1),buszvezető (1),változtatás (1),zaklatás (1),buszsofőr (1),babakocsi (1),büntetőjogi felelősség (1),kopaszok (1),vagyonőr (1),Városliget (1),kinyitás (1),munkáltató (1),ajtó (1),nemzetiség (1),magzatvédelmi törvény (1),poggyász (1),busz (1),közbeszerzés (1),csomag (1),elveszett (1),BKV (1),Volán (1),Kbt. (1),nyerőszám (1),védelem (1),közbeszerzési törvény (1),Orbán Viktor (1),ajánlattétel (1),visszaélés (1),ajánlatkérő (1),Wish (1),Bounty (1),kártalanítás (1),tervezet (1),Mondelez (1),Állami Számvevőszék (1),per (1),Nestlé (1),bukás (1),NER (1),Coca Cola (1),személyes adatok védelméhez való jog (1),palack (1),jogszabálytervezet (1),oltalom (1),forma (1),védőoltás (1),oltás (1),zsúfolt (1),jogorvoslat (1),kompenzáció (1),Air Transat (1),körülmények (1),Sky Greece (1),otthonszülés (1),kórház (1),Eütv. (1), Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (1),élethez való jog (1),magzat (1),bába (1),korlátozás (1),utazás megtagadása (1),fogva tartás (1),vélemény (1),gyermek (1),egészséges fejlődés (1),iskola (1),Székely László (1),magánszféra (1),cél (1),EMMI rendelet (1),Varga és társai kontra Magyarország ügy (1),telefon (1),ablak (1),telefonbeszélgetés (1),rögzítés (1),adókevezmény (1),Kit Kat (1),minúcia (1),halászlé (1),forralt bor (1),karácsonyi vásár (1),ponty (1),karácsonyfa (1),fenyőfa (1),karácsony (1),karácsonyfadísz (1),karácsonyi köszöntés (1),oroszlán (1),Magyarország (1),OECD (1),antikorrupciós hivatal (1),szaloncukor (1),karácsonyi népszokások (1),Reszkessetek betörők! (1),csillagszóró (1),jogszabálysértés (1),Szegedi Tudományegyetem (1),egyenlő oktatáshoz való jog (1),mém (1),Szalai Anikó (1),Protection of the Roma Minority under International and European Law (1),diszkirimináció (1),pozitív diszkrimináció (1),Hammurapi (1),jogelmélet (1),kötéltánc (1),WTC (1),World Trade Center (1), MTA Jogtudományi Intézet (1),integrációelmélet (1),jogfilozófia (1),ügynökprobléma (1),UNCAC (1),Európa Tanács (1),igazságügy-miniszter (1),levél (1),jogaszvilag.hu (1),automatizálás (1),Polányi Mihály (1),gépesítés (1),New York Times (1),zálogjog (1),Mészáros Ádám (1),Teczár Szilárd (1),vállalkozás szabadsága (1),családi jog (1),Teczár-ügy (1),Teczár (1),mediátor (1),Doboz (1),jogi asszisztens (1),robot (1),pp. (1),elektronikus per (1),e-per (1),Polgári perrendtartás (1),megvesztegetés (1),antikorrupciós szabályozás (1),statisztika (1),ügyfélkapu (1),ÁNYK (1),viccek (1),bírósági fogalmazó (1),értetlenkedés (1),sírás (1),ügyfél (1),panasznap (1),roma kisebbség (1),roma kisebbségvédelem (1),kínzás (1),nők elleni erőszak (1),erőszak (1),élet és emberi méltóság (1), law and literature (1),Budapesti Ügyvédi Kamara (1),Justitia (1),megállapodás (1),sztereotípia (1),pszichopata (1),védő (1),bántalmazás (1),pszichopátia (1),esély az újrakezdésre (1),köztiszteletben álló (1),elítélt (1),magyar joggyakorlat (1),francia joggyakorlat (1),felelősség (1),portál (1),jogsértés (1),komment (1),American Bar Association (1),love your lawyer day (1),öleld meg a jogászod (1),ajánséksorsolás (1),promóció (1),melegházasság (1),Amerikai Legfelsőbb Bíróság (1),fogyatékos gyermek (1),poligámia (1),poker (1),online kaszinó (1),kaszinó (1),gyermekjog (1), New York-i Gyermekjogi Egyezmény (1),Lenkovics Barnabás (1),joghallgatók (1),alkotmánybírósági határozatok (1),Alkotmánybíróság elnöke (1),Alaptörvény módosítás (1),Áder János (1),köztársasági elnök (1),Bibó István (1),devizahitel (1),Magyar Nemzeti Bank (1),pacta sunt servanda (1),kisebbségvédelem (1),emberi méltóság (1),jogi oktatás (1),devizahiteles törvény (1),clausula rebus sic stantibus (1),res iudicata (1),Szabadság és Felelősség (1),Legfelsőbb Bíróság (1), Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozata (1),Észtország (1), Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya (1),Costa Rica (1),szexuális bűncselekmény (1),Alkotmánytanács (1),Finnország (1),alkotmánybíróság (1),Nemzeti Hitvallás (1),Alapvetés (1),utólagos normakontroll (1),közvetlen panasz (1),Abtv. (1),valódi alkotmányjogi panasz (1),monogám párkapcsolati modell (1),válási statisztikák (1),azonosító (1),biometrikus azonosító (1),ujjlenyomat (1),tartás (1),hűség (1),ígéret (1),szerződés (1),retina (1),azonosítás (1),vénaminta (1),hangelemzés (1),íriszdiagnosztika (1),véna (1),retinakép (1),sci-fi (1),személyazonosság (1),boldogító igen (1),igen (1),szerzői jog (1),Anne Frank Alapítvány (1),publikálás (1),közkincs (1),könyv (1),napló (1),alma (1),irodalom (1),kézirat (1),holtomiglan-holtodiglan (1),jóban-rosszban (1),anyakönyvvezető (1),egyházi házasságkötés (1),polgári házasságkötés (1),társszerző (1),esküvő (1),személyi igazolvány (1),iPhone (1),jogállamiság elve (1),sportjog (1),monográfia (1),emberi méltósághoz való jog (1),Vöröskereszt (1),szabálysértés (1),szankció (1),Sárközy Tamás (1),testnevelés (1),MOB (1),Magyar Olimpiai Bizottság (1),profi sportoló (1),sporttörvény (1),sportoló (1),Mt. (1),Hosszú Katinka (1),ingóság (1),Lex Sámli (1),alkotmánybírósági határozat (1),szórakozóhely (1),döntés (1),ABH (1),nem (1),jogász nap (1),gyilkos (1),egyenlőség (1),beléptetés (1),hajléktalan (1),otthontalan (1),önkormányzati rendelet (1),Kaposvár (1),belépődíj (1),levásárolható (1),Otto Frank (1),Anne Frank (1),Parlagfű Bejelentő Rendszer (1),NÉBIH (1),parlagfű (1),PBR (1),pontgyűjtő akció (1),vásárló (1),csalódott vásárló (1),egészséges környezethez való jog (1),ágyú (1),pénzintézet (1),hitel (1),gazdasági válság (1),Wall Street farkasa (1),a nagy dobás (1),veréb (1),the big short (1),árkedvezmény (1),jutalomfalat (1),TI (1),Berlin (1),médiatréning (1),korrupció elleni harc (1),TI Akadémia (1),házasodási statisztikák (1),nemzetközi egyezmények (1),TI Academy (1),workshop (1),Új Ptk. (1),Fressnapf (1),átverés (1),Magyar Országos Közjegyzői Kamara (1),MOKK (1),NGO (1),közjegyző (1),pénzügyi krízis (1),bank (1),jogalkalmazás (1),Európai Tanács (1),elektronikus hírközlés (1),Ket. (1),vállalkozás (1),üzleti tisztesség (1),lajstromozás (1),hírközlés (1),szervezett bűnözés (1),London (1),New York (1),Madrid (1),hatóság (1),IP cím (1),előfizetői adatok (1),szolgáltatás (1),jogosult (1),jogi szolgáltatás (1),jelzálog (1),nindzsa (1),ninja (1),kereslet (1),kockázat (1),törlesztés (1),piaci érték (1),kőbalta (1),zugírászat (1),kuruzslás (1),cégnév (1),felelősségbiztosítás (1),szabályozás (1),fejlődés (1),Uber (1),adó (1)

Utoljára kommentelt bejegyzések

img src="/images/hex-loader2.gif" width="300" alt="" />

Reblog