Az alábbi írásunk végül pozitív végkifejlettel zárult: Az első fokon eljáró IV-XV. Kerületi Bíróság elnöke nemrég elküldte a válaszát a kérdéseinkre. Egy technikai hiba volt az oka, hogy a válasz ennyit késett. Az alábbiakban közöljük Dr. Kővári Tibor levelét, és örömmel nyugtázzuk, hogy jogos volt a reményünk, hogy egyedi hibából van szó és egyébként a bíróságok határidőben, érdemi választ adnak a közérdekű adatkérések során.

büntetőeljárás Be. bíróság adatigénylés közérdekű közérdekű adat NAIH állásfoglalás Z. Gábor producer Kővári TiborRendszeres olvasóink talán emlékeznek még A jog ötven árnyalata című írásomra, amelyben a szexuális szadizmus és a szexuális mazochizmus büntetőjogi megítélésével foglalkoztam. Bár a cikk meglehetősen hosszú lett, mégsem gondoltam úgy, hogy a témát ezzel a kitekintéssel, megnyugtatóan le lehet zárni.

Mint az korábban többször is sajtónyilvánosságot kapott, bűncselekmény elkövetése gyanújával, évekkel ezelőtt büntetőeljárás indult Z. Gábor ellen, aki szado-mazo filmek forgatásával, illetve produceri teendőivel foglalkozott. A sajtóban részletek láttak napvilágot arra vonatkozóan, hogy a Z. Gábor ügyvédje milyen módon építette fel a védekezését, állítólag a sportjogi "analógiát" is felhasználva.

büntetőeljárás Be. bíróság adatigénylés közérdekű közérdekű adat NAIH állásfoglalás Z. Gábor producer Kővári Tibor

A bíróságok hallgatnak (Kép: A bárányok hallgatnak c. film)